WERKEN MET EN BIJ TATA STEEL

TATA Steel, voorheen Hoogovens IJmuiden, is producent van hoogwaardige staalproducten. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Voor de productieprocessen is stroom en stoom nodig. Deze behoeftes verzorgt TATA Steel voor een deel zelf en zij hebben hun eigen stoomketels verdeelt over verschillende centrales. Het beheer van deze stoomketels valt onder het Energiebedrijf (ENB).

NEW Energy Services verzorgt sinds een aantal jaren onder andere het onderhoud van de stoomketels onder leiding van vaste aanspreekpunten en accountmanager Rob de Vries. Deze heren voeren het regulier onderhoud uit waaronder de stoomwezen keuringen en staan 24 uur per dag paraat voor ketelcalamiteiten. Vanuit onze eigen werkplaats op het TATA Steel terrein, zijn we in staat om prefab werkzaamheden uit te voeren en hebben we kantoorruimte ter beschikking om voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Naast het reguliere onderhoud, denken we met de klant mee en vertalen we vraagstukken samen met onze Service Specialisten in Hengelo om naar passende oplossingen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een brandermodificatie.

Naast het zoeken naar de beste oplossingen, spelen kosten een grote rol. Een voorbeeld hiervan is een zo goed als onbereikbare leiding die geïnspecteerd moest worden. NEW Energy Services heeft voorgesteld om de leiding te inspecteren met een Drone. Dit spaart kosten van hoogwerkers en steigers uit, maar ook tijd. De te inspecteren leiding kan op deze manier met een half uur geïnspecteerd worden.

Door de ervaringen die NEW Energy Services de laatste jaren heeft opgebouwd bij o.a. de ketels van TATA Steel, zijn we in staat de klant te ontzorgen en beschouwen we de ketels alsof ze van ons zijn.

We hopen onze samenwerking met TATA Steel nog lang te mogen voortzetten.

Jerry Slettenhaar

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak

©2021 Newes.nl / Privacy Statement