Reparatie Luvo

Voor onze klant op de Maasvlakte hebben wij de LUVO gerepareerd. In oktober is er tijdens een drukproef van de Luchtvoorverwarmer (LUVO) een grote lekkage ontdekt in de pijp-kast verbinding van de bundel.

Doordat de LUVO als een cassette is gemonteerd, heeft NEWES ervoor gekozen om het gehele systeem te demonteren en deze vervolgens in één keer uit te hijsen en naar onze werkplaats van Tools 4 Rent in Hengelo te brengen.

De LUVO bestaat uit 2 cassettes (17380 – 17379) van 5 rijen x 40 vinpijpen gelast aan een pijpenplaat/keerkast zowel onder als boven.

Nadat we met lucht een kleine overdruk hadden aangebracht, was het direct duidelijk dat de lekkage zich in de onderste keerkasten van beide cassettes bevond.

Om bij de keerkasten te komen moest de gasdichte beplating worden weggeslepen. Hierna zijn de keerkasten vervangen. Van één cassette is de pijpenplaat ± 100 mm opgeschoven en de vinpijpen ingekort.

Door onze flexibiliteit konden wij zeer gemakkelijk opschalen naar een 2-ploeg en is de LUVO binnen 2 weken gemonteerd afgeleverd op site.

Arnout de Vries
Project Engineer

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak

©2021 Newes.nl / Privacy Statement