Over ons

Met de nieuwbouw of ombouw van (stoom) ketels, equipment-uitwisseling en reparatie of revisie in superheaters of stoomleidingen kan er vuil in deze systemen achterblijven. Dit vuil moet worden verwijderd voordat deze systemen weer in gebruik kunnen worden genomen. Zonder goede voorzorgsmaatregelen en reiniging zullen er beschadigingen aan stoomturbines en of systemen plaatsvinden.

Om dit vuil te verwijderen is het standaard om superheaters en stoomleidingen onder druk door te blazen met stoom die geproduceerd wordt door eigen ketel. Dit doorblazen veroorzaakt bij uittreden van de stoom in de buitenlucht een aanzienlijk geluid, en aangezien dit een hot item is op het moment, willen we dit in een dichtbevolkt land als Nederland onder controle houden. Hiervoor maken we gebruik van Silencers (dempers) die een tweeledig doel hebben, ten eerste  het vuil te controleren bij uittreding en ten tweede het geluid naar een verantwoord niveau te brengen. Bij standaard silencers zal door de kracht van het vuil en de stoom het absorberend materiaal in de silencers vernietigd worden. Dempers4rent heeft hierin en huurvloot-collectie bestaande uit dempers, motorgestuurde afsluiters en etsplaathouders (voor een indicatie van reiniging) in leidingsystemen, die speciaal ontwikkeld zijn voor dit soort omstandigheden en die nagenoeg elke situatie aankunnen. Deze situaties zijn per geval specifiek en zullen dan ook als zodanig bekeken en berekend moeten worden.

Dempers 4 Rent heeft de expertise in eigen huis, permanente klasse in tijdelijke dempers en stoomafsluiters.

Onze servicespecialisten van NEWES kunnen uit een jarenlange ervaring putten en voor u uitrekenen en advies geven welke uitblaasdemper en of stoomafsluiter voor uw installatie geschikt is zodat u uw installatie na dit proces weer veilig en schoon in gebruik kunt nemen. Deze servicespecialisten maken deze situatie bij nieuwbouw, ombouw, revisie en of reparatie dagelijks mee op locatie. U kunt het contact formulier invullen of rechtstreeks mailen naar verhuur@dempers4rent.nl en natuurlijk kunt u ons bellen voor meer informatie.