FABRICAGE EN INSTALLATIE SUPERHEATER Q8 / KPE

NEW Energy Services ontving de mooie opdracht voor de levering en montage van een superheater voor Q8 / KPE. Na het benaderen van een aantal fabricagebedrijven en het wegvallen van onze dochteronderneming NEM Manufacturing, rees de vraag of wij de fabricage niet goedkoper en beter in eigen beheer konden uitvoeren. Onderstaand de uitwerking van de fabricage.

Velen vroegen zich af of wij dit als montageclub wel zouden kunnen realiseren. Na wat uitzoekwerk bleken meer collega’s dan verwacht ervaring te hebben in productiehallen. Met ondersteuning van Jos Bosch, Alex Louwerse, Frank Buhrs en Kees van Hemert is de fabricage voorbereid.


Fabricage

Een tijdje terug zijn we gestart met de fabricage van de superheater in de fabricagehal van Metaal Support V.d. Griend. We zijn gestart met het maken van een mal op een vlakplaat. Van daar uit konden we de gebogen buizen uit lengtes van 12 meter positioneren. Na zeventig slangenpakketten te hebben gefabriceerd, zijn deze één voor één geperst om zeker te stellen dat alle lassen dicht waren en er tijdens de montage geen onmogelijke reparaties uitgevoerd hoefden te worden.

Vervolgens zijn we de headers gaan fabriceren. Twee balken HE340A zorgden voor de fixatie van de headers. Een plaat, geboord op de exacte maatvoering, zorgde voor een juiste positionering van de pijpnippels. Met het plaatsen van de bodems en aftappen waren de headers gereed voor montage.

Met dank aan de vakmensen Ron Spruijt, Peter Broekmans, Shaam Sewnandan, Atalay Erdogan en Ali Gök onder leiding van Kees van Hemert is de fabricage met succes afgerond.

Montage

Voor de montage was een vooropgezet Plan van Aanpak van Jan Niemeijer de leidraad voor de werkvolgorde. We moesten voor de de- en montage van de superheater 40 stuks gewalste innerwalltubes verwijderen. Door de dubbele rilrand in de drumwanden is besloten om de pijpen er niet uit te trekken maar er uit te vloeien. Dit specialistische werk komt zelden voor en hebben

daarom eerst geoefend in de werkplaats. Dit ging voortreffelijk.

Vol vertrouwen gingen we de montage in.

De montage verliep voorspoedig wat resulteerde in een super tevreden klant die elke dag onze opdracht bleef aanvullen met extra werk. Met name het vakmanschap en productiviteit werd zeer gewaardeerd. Eindresultaat een 8!

Met dank aan: Krijn Hamelink, Kees van Hemert, Nico Hensema, Marco Isselman, Peter Broekmans, Ramin Khabooli, Jan Matras, Jelle van der Laan, Aad van der Velden, Rob Jonker, Johan de Kam, Roy Offenberg, Wesley Sauerbier, Ron Spruijt, Eugene van Weert, onze Poolse vakmensen en met speciale aandacht Wim Karis voor het afronden van een prachtige klus.

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak

©2021 Newes.nl / Privacy Statement