DRONES Kunst en Vliegwerk

Enige tijd geleden werd ons gevraagd om contact op te nemen met Elsta Terneuzen. Zij hadden interesse in een Drone-inspectie en vroegen zich af hoe dit eigenlijk werkt. Tijdens het contact met de klant heb ik afgesproken de nodige informatie te versturen en indien nodig bereid zou zijn tot het geven van een demonstratie. Twee weken na het opsturen van deze informatie werden we bij Elsta uitgenodigd om een demonstratie te geven.

Bij het vliegen met Drones komt enige vaardigheid kijken, vooral met onze ‘Spy’. Dit is een drone die zich niet zo makkelijk laat vliegen en waar redelijk wat vlieguren bij komen kijken voordat er goed mee gevlogen kan worden. Toen ons om een demo werd gevraagd, kwam gelijk de naam van Han Nijhuis, onze gewaardeerde collega van Tools 4 Rent, bovendrijven. Han heeft een grote hobby en dat is vliegen met modelvliegtuigen en helikopters. Hij heeft daar ongeveer 20 jaar ervaring mee. Naast het vliegen heeft hij ook enige tijd als instructeur gewerkt bij de lokale modelvliegtuigclub. Kortom de ideale piloot voor deze klus.

In november was het dan zover, op naar Terneuzen om daar onze kunsten te vertonen. Na een rit van 3,5 uur werden we door Elsta hartelijk ontvangen. Na een voorstelronde en een korte impressie van het materieel wat we bij ons hadden, konden we aan de slag. Elsta had drie locaties aangemerkt waar we werden gevraagd om een demonstratie te geven.

Bij de eerste locatie was het de opdracht om silencers te inspecteren. Een locatie waar niet gemakkelijk een steiger geplaatst kon worden. Daarnaast was de locatie een ATEX zone. Het doel was om te laten zien dat we over de ATEX zone konden vliegen en de Silencers konden inspecteren. Er waren 6 kleine silencers en 2 grote aardgassilencers. Na het opstijgen merkten we al snel dat er redelijk wat wind aanwezig was en hebben we uit voorzorg de LiPo (accu) gewisseld. Met de tweede LiPo wist Han wat hij kon verwachten en heeft hij met de drone een prachtige film gemaakt in Full HD (1080P) en de nodige foto’s geschoten. De camera kan 12 MP foto’s nemen en tot wel 4K (Ultra HD) filmen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Naast het inspecteren van de silencers, moest er natuurlijk ook even een selfie gemaakt worden. Doordat de camera foto’s en video’s kan maken met een zeer hoge resolutie, kan er ook naderhand digitaal worden ingezoomd zodat er nog meer details te zien zijn.

De tweede demonstratie zou ook buiten plaatsvinden, maar omdat we inmiddels al 2 accu’s verbruikt hadden, heeft de klant voor demonstratie 3 gekozen, die plaats moest vinden in een gebouw. In de hal werden de lichten uitgedaan en mochten we met de drone een leiding inspecteren. Ook deze demonstratie is goed verlopen, de beelden spreken voor zich.

Na de demonstratie en lunch hebben we samen met Elsta de beelden bekeken op een groot scherm. Hieruit bleek dat we gelijk schade hadden gevonden aan de aardgassilencers. Het bleek dat de pakketten in de silencers verzakt waren. Voor alleen een demonstratie toch zeker geen slecht resultaat.

Uiteindelijk was iedereen tevreden. Elsta heeft een goede indruk van wat we kunnen met onze Drones en heeft direct resultaat. NEW Energy Services is weer een ervaring rijker. Samengevat een geslaagde dag.

Wat zijn de grootste voordelen van een Drone inspectie?

– Tijdwinst (snel resultaat).

– Geldbesparing (bouwen en huur complexe steigers).

– Planning beter beheersbaar maken doordat de defecten snel zichtbaar zijn (de klant weet snel waar zij aan toe is).

Ik hoop dat wij de kracht van een Drone-inspectie hebben laten zien en een beeld hebben gegeven waar we als NEW Energy Services toe in staat zijn.

Mocht u interesse hebben en zijn er vragen laat het ons dan weten.

U kunt mailen naar jslettenhaar@newes.nl of bellen naar 06-53322936.

Verder wil ik iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Jerry Slettenhaar

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak

©2021 Newes.nl / Privacy Statement